Egyszerű és olcsó: csicseriborsó-krémleves ebédre

csicseriborsó krémleves
Vágólapra másolva!
A csicseriborsóról sokaknak még mindig a humusz jut az eszükbe, pedig valójában sokoldalúbb alapanyag, mint hinnénk. Épp ezt a sokoldalúságát tapasztalhatjuk meg, ha elkészítjük ezt a krémlevest. Olcsó, egyszerű, gyorsan megvagyunk vele, ráadásul egy egészséges, tápanyagokban gazdag fogás kerül az asztalra.
Vágólapra másolva!
Csicseriborsó-krémleves. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Csicseriborsó-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 200 ml növényi tejszín
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 csokor petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Vágjuk apróra a répát és a hagymát, majd dinszteljük meg az olajon.
Adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót, pirítsuk még egy kicsit.
Öntsük fel 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára.
Pépesítsük botmixerrel, majd keverjük el benne az őrölt köménymagot és a tejszínt.
Hagyjuk felforrni, aztán tálaljuk friss petrezselyemmel.