Több tonna hal fogyott el egy nap alatt a Csárdafesztiválon

Tiszaörvény, 2017. április 7. Tiszai halászlé készül a halászlé hungarikummá nyilvánítása alkalmából szervezett rendezvényen a Tiszafüredhez tartozó Tiszaörvényen 2017. április 7-én. A Hungarikum Bizottság március 21-én a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat, valamint a tiszai halászlét. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az augusztus 20-ai, ünnepi hétvége alatt tartott Csárdafesztiválon egy nap alatt mintegy 6 tonna hal fogyott el és rengeteg kürtőskalács.
Vágólapra másolva!

A Szent István Napok egyik legínycsiklandozóbb programja a Csárdafesztivál – A magyar virtus íze és ritmusa a belvárosban, aminek

első napján több mint 45 ezren kóstoltak bele a hazai konyha páratlan ízeibe

– írja közleményeiben a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Votl olyan csárda, ahol több mint 6000 kiló halból csináltak ételt, és az elfogyasztott kürtőskalácsból is bábeli magasságú tornyot lehetett volna építeni.

A Vörösmarty téri rendezvény augusztus 22-ig várja a látogatókat.