Egyre többször láthatjuk a zellerlevet a közösségi médiában, mindenki ódákat zeng a zeller levéről. De mitől olyan csodás alapanyag a zellerszár? És miért isznak egyre többen zellerlevet éhgyomorra? Nézzük meg!
Sok kutatás létezik és zajlik most is a zellerszár egészségügyi hatásait vizsgálva, ám mi magunk is elvégezhetjük a saját kutatásunkat.
Igyunk három héten keresztül zellerlevet minden reggel, és nézzük meg, hogyan változik a közérzetünk!
Kattintson a képre, galéria nyílik a zellerlé csodás tulajdonságival!
Mikor igyuk a zellerlevet?
Reggeli előtt 30 perccel éhgyomorra, minimum két decilitert igyunk meg. Az elkészítéséhez gyümölcsprésre van szükségünk, amelynek segítségével egy egész csomag zellerszárból készíthetünk zellerlevet.
Alternatív megoldás lehet a gyümölcsturmix is.
Én úgy készítem, hogy letörök egy darab szárat, felvágom nagyobb darabokra, öntök hozzá egy kis vizet és az egészet összeturmixolom. Így nemcsak a levét iszom meg, hanem a rostjait is.
Ám ha tényleg csak a levét szeretnénk fogyasztani, összeturmixolhatjuk az egész zacskó zellert, majd hagyhatjuk lecsepegni egy kis lyukú szűrőn. Az így kapott levet igyuk meg.