Ha húshagyókedd, akkor palacsinta! A palacsinta világnapja mindig a negyven napos böjt kezdetére, vagyis húshagyókeddre esik. Ezt követi hamvazószerda, amikor megkezdődik a húsvét előtti böjt időszaka. Ám húshagyókedden nemcsak húst ettek utoljára, hanem zsírt és tojást is. Többek között ezért készült palacsinta ezen a napon.

Ünnepeljük meg a palacsinta világnapját ezzel a recepttel! A japán palacsinta puha, felhőszerű, párnás textúrájú, merőben más, mint a mi palacsintánk. Az elkészítése is valamivel több időt vesz igénybe, ugyanakkor megéri kipróbálni.

Nincs még egy ilyen puha palacsinta!

Japán palacsinta. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Japán palacsinta

Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 tojás
  • zsír vagy olaj a sütéshez
  • 180 ml tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

Szitáljuk egy tálba a lisztet és a sütőport, aztán keverjük bele a cukrot.
Készítsünk mélyedést a közepébe, és üssük bele a tojást.
Kezdjük el összekeverni, majd adjuk hozzá fokozatosan a tejet.
Végül keverjük bele a vaníliát is.
Hagyjuk egy kicsit pihenni, majd kezdjük el kisütni.
Jó, ha van otthon palacsintagyűrű, ám anélkül is megsüthetjük a szokott módon.
A különbség annyi, hogy nem lesz olyan vastag a tészta.
Tálaljuk ízlés szerint mogyorókrémmel, lekvárral, tejszínhabbal vagy kakaóval.