A kínai kel 9 jó hatása a szervezetre

kínai kel
A benne lévő E- és C-vitamin még a bőrre és a haj növekedésére is jótékony hatással van
Vágólapra másolva!
A kínai kel egy Ázsiában őshonos alapanyag, amelynek ropogós, magas víztartalmú levelei vannak. Kiváló alapanyag, hiszen nemcsak vitaminokban, hanem ásványi anyagokban is gazdag. Kevésbé kesernyés ízű, mint a fejes saláta, könnyen emészthető és beilleszthető az étrendünkbe. Összeszedtük a legjobb tulajdonságait, és néhány tippet is hoztunk arra vonatkozóan, hogyan fogyasszuk.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik!

kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel
kínai kel

Hogyan fogyasszuk?

Fogyasztásának egyik legnépszerűbb módja a gyümölcsturmix: eperrel, áfonyával vagy banánnal például kiváló. Emellett készíthetünk belőle friss salátát valamilyen olajos, ecetes vagy mustáros öntettel. Jól párosítható hagymával,

rukkolával és még füstölt szalonnával is.

Ám nemcsak saláta, hanem leves, krémleves és még főzelék is készíthető belőle. Fogyaszthatjuk továbbá húsokhoz, párolva, de akár megtölthetjük és feltekerve is felszolgálhatjuk az ebéd során.

A frankfurti levest is készíthetjük kínai kellel, és a kínai pirított tésztának is nagyszerű alapanyaga.

A rakott ételek között is fellelhetjük a rakott kínai kelt, amelyet elkészíthetünk hússal vagy hús nélkül. Kiváló alapanyaga lehet továbbá a tavaszi tekercsnek, a kínai levesnek és még savanyú is lehet belőle. Mi most a töltött kel receptjét hoztuk el önnek!

Töltött kínai kel

Hozzávalók a kelhez:

  • 450 g darált sertéshús
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál osztrigaszósz
  • 1 evőkanál darált gyömbér
  • 2 evőkanál összetört fokhagyma
  • 1 evőkanál rizsbor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • egy csipet őrölt fehérbors
  • 3 szál mogyoróhagyma, apróra vágva
  • 5 db szárított shiitake gomba, apróra törve
  • 1 kis hagyma, apróra vágva
  • 1 kínai kel

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál apróra szeletelt mogyoróhagyma

Elkészítés:

Keverjük össze a darált húst az összes többi alapanyaggal a kínai kel kivételéve.
Távolítsuk el a káposzta szárát, majd pároljuk meg a leveleket.
Amint a levelek megpuhultak, osszuk 12 részre a tölteléket, és töltsük meg a leveleket.
Tekerjük fel, és tegyük egy tepsibe hajtással lefelé.
Süssük 180 fokon 20-25 percig.
Keverjük össze a mártás alapanyagait, majd tálaljuk vele a töltött káposztaleveleket.

Forrás