Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Ezzel a trükkel igazán hatékony lesz a sajtreszelés

Így kellene valójában a sajtreszelőt használni: videó
Sajt, reszel, reszelő, reszeltsajt
Vágólapra másolva!
Jó néhány étel – és nem csak az olasz tésztaételekre gondolunk – sokkal finomabb frissen reszelt sajttal. De valljuk be: a sajtreszelés nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé. A sajt ugyanis könnyen törik, beleragad a reszelőbe... De minden kellemetlenség megelőzhető egy egyszerű trükkel – állítja a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A legtöbbünk életét többször megkeserítette már a sajtreszelés, függetlenül attól, hogy nagyobb vagy kisebb adagot szerettünk volna gyorsan felaprítani.

Jó néhány étel sokkal finomabb frissen reszelt sajttal. Forrás: Shutterstock

Egyrészt annyi ragad a reszelőre, hogy végül már fogalmunk sincs, mennyi sajtot reszeltünk le, másrészt az apró sajtdarabok előszeretettel bújnak meg a reszelő rejtett kis zugaiba, réseibe, megnehezítve a mosogatást.

Egy ötletes megoldással többé nem lesz gond a sajtreszelés.

Nem kell hozzá más, csak kevés olívaolaj: csak fújjuk be olajspray-vel, vagy kenjük át olívaolajos ecsettel a reszelő mindkét oldalát, és a sajt könnyedén átpotyog a lyukakon!

A frissen reszelt sajt alternatívája lehet a zacskós kiszerelésben kapható reszelt sajt is, ám nem olyan friss és zamatos az ízük, mint amit a felhasználás előtt aprítunk fel.

A legtöbb csomagolt reszelt sajt tartósítószereket, például porított cellulózt, burgonyakeményítőt és natamycint (penészgombák elleni szer) tartalmaz.

Egy ötletes megoldással többé nem ragad a sajt a reszelőbe. Forrás: Shutterstock

Bár ezek egyike sem ártalmas az egészségre, ha odafigyelünk arra, mi kerül a tányérunkra, és hiszünk a tiszta étkezés fontosságában, jobban járunk, ha elkerüljük az ilyen élelmiszereket!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről