Így fagyasszuk le a krumplipürét, ha túl sok készült belőle hétvégén!

krumplipüré
Vágólapra másolva!
A krumplipüré egy olyan köret, ami szinte minden húsétel mellett kiválóan működik. Az sem vitás, hogy frissen az igazi, ám sokszor előfordul, hogy túlvállaljuk magunkat és a nyakunkon marad. A Mindmegette most bemutatja, hogyan érdemes lefagyasztani sokunk kedvenc köretét.
Vágólapra másolva!

A népszerű gasztronómiai portál szerint így érdemes hozzáfogni a krumplipüré lefagyasztásához:

Fagyasztás előtt mindenképpen szedjük kisebb adagokra, máskülönben csak egy nagyobb fagyos tömbként fogjuk tudni elővenni a mélyhűtőből, így pedig képtelenek leszünk az egészet kiolvasztani még akkor is, ha csak néhány falatra lenne szükségünk. Ha kisebb porciókban kerül a fagyasztóba, pont annyi adagot fogunk tudni kiolvasztani, amennyire szükségünk van.

A kis adagokat legjobban egy fagylaltadagoló kanál segítségével lehet egyenlő porciókra osztani.

Miután bekerültek a kívánt mennyiségek a fagyóba, két óra elteltével kivesszük a lefagyott gömböcskéket, aztán bezacskózzuk őket. Arra ügyeljünk, hogy a tasakban ne maradjon levegő, mielőtt újra hűvösre kerül a köret.

A krumppüré olvasztás után is pont ugyanolyan finom lesz, mint amikor elkészült. Forrás: Shutterstock

Persze előfordulhat az is, hogy az eltett maradékot később egyszerre szeretnénk felhasználni. Ebben az esetben hanyagolhatjuk a fagylaltadagoló kanalat és azonnal mehet a mélyhűtőbe egy légtelenített zacskóba. Helytakarékosság szempontjából akár akár összébb is lehet lapítani. Ha megfogadjuk ezeket a tanácsokat, akkor krumplipürénk nem fog kárba menni, ráadásul pont olyan finom lesz olvasztás után is, mint amikor elkészült – állítja a Mindmegette.

Tipp

Azt mindenképpen várjuk meg fagyasztás előtt, hogy a krumplipüré kihűljön! Ha ízesítenénk a köretet, azt az újramelegítés után tegyük, ugyanis vannak olyan fűszerek, melyek igen rosszul reagálnak a hidegre.