A múlt század eleji vendéglők hangulatát hozná vissza Deli János

Deli János
Vágólapra másolva!
Március 3-tól várja vendégeit a teljesen megújult Gléda Vendéglő. A budai étterem a vendéglő fogalmát frissíti fel, a múlt század eleji vendéglők kozmopolita hangulatát idézi. Az étlap tanácsadó séfek szakértelmével válik változatossá. Krasznai Norbi vegán ételei épp úgy megtalálhatók a Gléda kínálatában, mint Bíró Lajos hónapról hónapra változó fogásai.
Vágólapra másolva!

Több hónapos munka után kívül-belül megújult a Gléda vendéglő. "Nagyon komplex folyamatok zajlottak az elmúlt hetekben, a vendéglő fogalmát szeretném kicsit újradefiniálni, mert úgy érzem, hogy a magyar vendéglátásban az utóbbi időben a legfontosabb szereplő, a vendég kicsit háttérbe szorult" – mondta Deli János, a Gléda tulajdonosa.

Forrás: Gléda

"A célunk, hogy aki bejön hozzánk, jól érezze magát, kikapcsolódjon, szórakozzon miközben finomakat eszik-iszik a családtagjaival, barátaival vagy épp üzleti partnereivel. Fontos, hogy a Gléda vendége az étlapon megtalálja a régi kedvenceit, akár klasszikus fogásokat, de mindig legyen valami újdonság, amit kipróbálhat, felfedezhet.

Az alap koncepciót tanácsadó séfekkel tökéletesítem. A jelenlegi étlap Krasznai Norbi közreműködésével nyerte el végleges formáját, aki a vegán fogásokhoz is kitűnően ért, így aki ezt az étrendet követi, az is biztosan jóízűen eszik majd nálunk. A havonta frissülő táblát pedig nem más, mint Bíró Lajos írja, akinek szakértelme és profizmusa vitathatatlan. Mondhatni egy élő gasztro-legenda, így nagyon örülök, hogy újra együtt dolgozunk" – tette hozzá a vendéglős.

Forrás: Gléda

"Hatvan tételes borlapunk az ételekkel harmonizálva lett összeállítva. A minőség mellett fontos megemlíteni, hogy a borászok nagy részével nagyon jó barátságot ápolok, igyekszem a nem annyira felkapott, minden étteremben megtalálható tételeket összeválogatni. Saját márkás pezsgőnk, fehér- és desszertborunk is kóstolható. A Gléda koktélokért pedig a BoutiqBar-os Nagy Zoltán felel" – árulta el Deli János.

Forrás: Gléda

Aki pedig a finom fogások mellett az élő zene szerelmese, annak is tökéletes vacsora-helyszín a Gléda Vendéglő. Pálinkás Gergely, a hazai jazz élet elismert képviselőjének gitárjátéka színesíti a csütörtök estéket.

A kínálat mellett a vendéglő belső tere is teljesen megújult, ami Baán Ildikó, a Kodu Interior belsőépítészének munkáját dicséri.

Forrás: Gléda

"Janival korábban már több projekten dolgoztunk együtt, jól ismerjük egymást, ami megkönnyítette a munkafolyamatot. Egy teljes arculat- és látványfrissítés volt a cél, amihez konkrét elképzelés is párosult a tulajdonos részéről, így a páva tollának színei adták a kiindulási alapot. A formavilág kapcsán pedig az étterem végében korábban és most is megtalálható art deco tálaló adta az ihletet. Annak az ívei köszönnek vissza a belső kialakítás több pontján. A bejárathoz egy egyedi tervezésű kanapé került, ami a logóval és egy különleges lámpatesttel a vendéglőbe lépve rögtön megadja a hely alap-hangulatát" – árulta el a szakember.