Ropogós bunda, nyúlós sajt: mutatjuk az egyik legfinomabb cukkini receptet - videó

SAJTTAL, SONKÁVAL TÖLTÖTT RÁNTOTT CUKKINI
SAJTTAL, SONKÁVAL TÖLTÖTT RÁNTOTT CUKKINI
Vágólapra másolva!
Imádja a rántott cukkinit? Akkor emeljük a tétet egy sajttal és sonkával töltött változattal. Sokkal finomabb így, az alap verzió elkészítési idejéhez viszonyítva csak egy picivel kell több időt ráfordítani, ráadásul így még laktatóbb és finomabb lesz a végeredmény – ígéri a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Biztosak vagyunk abban, hogy ez a recept a cukkini- és sajtimádók egyik új kedvence lesz, mindaddig, amíg frissen, a szezonjában juthatunk hozzá az étel alapját képző zöldséghez. Aki magára ismert, annak nincs más dolga, mint az alábbi receptvideót megnézni, majd elkészíteni az ott látott instrukciók alapján. Készülhet mellé köret, de tartárral, majonézzel, egyszerű mártogatóssal is fogyaszthatjuk ezt a kiváló nyári ételt.

Sajttal és sonkával töltött rántott cukkini

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 20 dkg mozzarella
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • olaj a sütéshez

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:
1. A cukkinit megmossuk, és 4-5 milliméteres karikákra vágjuk. A sajtot ugyanilyen vastagságúra vágjuk. A sonkaszeleteket kiterítjük, belerakjuk a sajtszeletet, és feltekerjük. Ügyeljünk arra, hogy a kis csomagok nagyjából akkorák legyenek, mint a cukkiniszeletek.
2. Ha elkészültünk, következhet az összeállítás. A batyukat két cukkini közé helyezzük, és átlósan megtűzzük két fogvájóval, így nem esik szét panírozás, sütés közben. Mindegyik cukkinivel ezen a módon járunk el.
3. Ha elkészültek, lisztbe, sózott, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, azután ismét tojásba és zsemlemorzsába. A dupla panírozásnak köszönhetően a sajt nem folyik ki sütés közben, nem mellesleg a végeredmény még ropogósabb lesz.
4. Egy magas falú edénybe olajat öntünk, felhevítjük nagyjából 180 fokra. Ha elértük a kívánt hőmérsékletet, belehelyezzük a töltött cukkiniket, és nagyjából 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. Az elkészült töltött cukkiniket lecsepegtetjük, a fogvájókat eltávolítjuk, és melegen tálaljuk.
5. Készíthetünk hozzá köretet, vagy tartárral, majonézzel, egyszerű mártogatóssal fogyaszthatjuk ezt a kiváló, egyszerű nyári ételt.