Könnyű desszert a nyári estékre: így készül a citromos, görög joghurtos sajttorta

görög joghurtos sajttorta
görög joghurtos sajttorta
Vágólapra másolva!
A sajttorta az elmúlt években lett hazánkban is kedvelt édesség - nem véletlenül. Egyszerű és könnyen elkészíthető, nem igényel különösebb technikai tudást. A citromos, görög joghurtos torta jó választás különleges alkalmakra, vagy ha egyszerűen csak egy kis édességre vágyunk a hétköznapokon - mutat rá a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A sajttortát világszerte kedvelik: a lágy, selymes töltelék tökéletes kontrasztban van a ropogós alappal. Az elegáns megjelenés, a gazdag ízek közül mindenki megtalálhatja a kedvencét, legyen szó a klasszikus New York-i sajttortáról, gyümölcsös variációkról, vagy akár csokoládés vagy karamellás változatokról.

A népszerű hazai portál ezúttal egy könnyű, nyári desszert receptjét mutatja be:

Citromos görög joghurtos sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 50 dkg görög joghurt
  • 50 dkg ricotta sajt
  • 20 dkg darált keksz
  • 8 dkg vaj
  • 3 ek méz
  • 1 darab tojás
  • 1 darab citrom
  • 1 tk vaníliakivonat

Elkészítése:

  1. A görög joghurtot és a ricottát keverjük alaposan össze egy tálban.
  2. Egy szitát béleljünk ki sajtkendővel/textilpelenkával, tegyük egy tál fölé. Öntsük bele a joghurtos-ricottás keveréket, a tetejét fedjük le fóliával. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, hogy a felesleges nedvesség kicsöpögjön a keverékből.
  3. Másnap keverjük össze a darált kekszet az olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk egy 23 centis sütőpapírral bélelt tortaformába.
  4. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
  5. A joghurtos-ricottás keveréket keverjük össze a mézzel, tojással, citromhéjjal és a vaníliával. Aki édesebbre szeretné, adhat még hozzá mézet.
  6. Öntsük a keveréket az előkészített tésztára, egyengessük el rajta.
  7. Toljuk a sütőbe 30 percre, az a jó, ha a közepe még picit remegős. Tegyük a hűtőbe pár órára, mielőtt tálalnánk. Mézzel meglocsolva, magvakkal kínáljuk.
    Az elegáns megjelenés, a gazdag ízek közül mindenki megtalálhatja a kedvencét, legyen szó a klasszikus New York-i sajttortáról, gyümölcsös variációkról, vagy akár csokoládés vagy karamellás változatokról. Forrás: Mindmegette.hu