Ez a sajtos-sonkás rakott tészta hamar a család kedvence lesz - videó

sajtos sonkás rakott tészta
Vágólapra másolva!
A sajtos tésztát szinte mindenki szereti, a sonkára és a baconre sem mondanak sokan nemet, éppen ezért ajánlunk most egy olyan rakott tésztát, amiben minden finomság megtalálható – csinál kedvet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Nem véletlenül imádjuk a tésztát: egyszerű, kiadós, gyorsan elkészíthető, és a végtelenségig variálható. Az állaga tökéletes: belül omlós és puha, kívül pedig ropogós. Ez az extra sajtos, sonkás rakott tészta például olyan finom, hogy mindenki repetázni akar majd, úgyhogy érdemes rögtön dupla adagot készíteni belőle!

A népszerű gasztronómiai portál így javasolja a fogás elkészítését:

Sonkás-sajtos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 2 db leveskocka
  • 50 dkg makaróni
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg sajt
  • bors
  • 30 dkg sonka
  • 1 csom bacon
  • parmezánsajt

Elkészítése:

  1. Egy fazékban vizet forralunk, beletesszük a leveskockákat, majd a tésztát fogkeményre főzzük és leszűrjük.
  2. Egy másik fazékban a vajat megolvasztjuk, megszórjuk liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. A reszelt sajtot beleszórjuk és sűrűre főzzük. Ha a sajt elolvadt, sózzuk és borsozzuk.
  3. A tésztát összekeverjük a mártás 2/3-ával és az apró kockára vágott sonkával, majd egy tűzálló tálba átöntjük. A tetejét meglocsoljuk a maradék sajtszósszal, megszórjuk kockára vágott baconnel és reszelt parmezánnal.
  4. Előmelegített sütőben 165-170 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.