Ezek a legjobb tavaszi idényzöldségekből készült ételek, mutatunk hozzá recepteket is

Tavaszi szezonális alapanyagok, receptekkel, újhagyma, piros retek, újkrumpli, tavaszirecept
Radish salad in brown bowl on wooden table
Fotó: Shutterstock/Tatiana Volgutova
Vágólapra másolva!
A tavasz a felfrissülés, megújulás ideje, ami az étkezési szokásainkban is megmutatkozik: míg a hűvös, téli napokon testesebb, melengető ételekre vágyunk, tavasszal egyre inkább a könnyedebb fogásokra helyeződik a hangsúly. Ebben nagy segítségünkre vannak az ízletes, zsenge szezonális zöldségek, amilyenek például a spárga, a spenót, a piros retek vagy az újhagyma. 5 különleges receptet mutatunk, amelyek akár húsvétkor, az ünnepi asztalon is megállják a helyüket.
Vágólapra másolva!

Újhagymás reteksaláta

A kora tavaszi időszak sztárjai az újhagyma és a piros retek, és még azok is nagy eséllyel szeretik őket, akik egyébként nem kifejezetten rajonganak a zöldségekért. Nem csoda, hiszen 

ropogósak, ízletesek és tele vannak vitaminokkal.

 Legjobb, ha párosítjuk is őket egy-egy ételben. 

Ez a finom saláta például nagyszerű kísérője lehet a húsvéti vendégváró falatoknak,

mint például a sonkatekercs vagy a kaszinótojás.

Hozzávalók:

  • 400 g hónapos retek (2 nagy csomó),
  • 200 g újhagyma,
  • 200 ml víz,
  • 3 ek. 20%-os ecet
  • só,
  • bors,
  • némi édesítőszer (stevia vagy eritrit)

Az ecetet, sót, borsot, vizet és az édesítőszert keverjük össze egy tálban. Az újhagymát felszeleteljük, a retket megmossuk, végeit levágjuk, majd negyedekre vágjuk. Beletesszük az ecetes alapba a zöldségeket, és hűtőszekrényben érleljük 1-2 órán keresztül.