Így készíti a tökéletes buggyantott tojást egy Michelin csillagos séf - videó

tojás, buggyantott tojás, reggeli
Vágólapra másolva!
Egy Michelin csillagos séf elárulta, hogy készíti a buggyantott tojást, amihez semmi másra nincs szükségünk csak egy serpenyőre. Ráadásul még ecet sem kell hozzá.
Vágólapra másolva!

Paul Foster 2017-ben nyitotta meg Salt nevű éttermét, amely azóta bekerült a Michelin csillagos éttermek közé. A séf folyamatosan megosztja rajongóival a tudását és szakértelmét. Most azt is elárulta, hogyan készíti a tökéletes buggyantott tojást, amihez nincs szükségünk ecetre. 

Amikor fiatal séf voltam azt tanították, hogy ecet kell a buggyantott tojáshoz, azonban később megtanultam egy másik módszert, amihez nem kell használni ecetet. Ez a jobb módszer.

- mondja a séf

 

Az ecettől zavaros lesz a víz és furcsa íze lesz a tojásnak, ezért nem használok hozzá ecetet. 

- tette hozzá.

Először is vegyünk elő egy serpenyőt, amiben kezdjünk el vizet forralni egy csipetnyi sóval, azonban figyeljünk rá, hogy ne forraljuk fel teljesen. Közben a tojást törjük fel és egy nagyon kis lyukú szűrön szűrjük át, hogy a vizesedés a fehérjéből eltűnjön. 

Ezután ejtsük a vízbe a tojást, majd 2 percig főzzük.

 Ha letelt a két perc akkor ellenőrizzük, hogy a tojás elérte-e a megfelelő állagot. Ha kell főzzük tovább. 

Óvatosan vegyük ki a vízből és tegyük egy papírtörlőre, hogy az a felesleges vizet leszívja a tojásról. Ezután fogyaszthatjuk is. 

Forrás: Mirror