Mutatjuk az elképesztően finom teriyaki lazac recepjét, amely kiválóan illik a diétába

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Aki idén újévkor megfogadta, hogy egészséges életmódra vált, és megszabadul néhány kilótól, próbálja ki ezt az ínycsiklandó teriyaki szószos lazac receptet, ami nagyszerűen beilleszthető egy mediterrán étrendbe, hiszen könnyed és kalóriaszegény, mégis tápláló.
Vágólapra másolva!

Mind a fogyás, mind az egészség megőrzése céljából

érdemes lehet követni a mediterrán étrend szabályait,

hiszen gazdag halakban, diófélékben, növényi olajokban, zöldségben és gyümölcsben, ami ellátja a szervezetet hasznos tápanyagokkal.

Ezek az ételek gyulladáscsökkentőek, javítják a vérkeringést, erősítik az immunrendszert, és segítenek megelőzni a metabolikus szindróma, cukorbetegség, rák, szívbetegség, illetve a demencia kialakulását.

Michael Mosley táplálkozási tanácsadó ezért mindenkit arra ösztönöz, hogy bátran próbálja ki a mediterrán diétát, és száműzze az étrendjéből a korábbi egészségtelen ételeket, így nemcsak lefogyhatunk, de tovább is élhetünk.

Ehhez megosztott egy teriyaki szószos lazac receptet, amely pirított hagymával és cukkinivel kiegészítve ideális fogyókúrabarát étkezés lehet.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock/Alexander Prokopenko

Hozzávalók:

4 evőkanál teriyaki szósz

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 darab újhagyma apróra vágva

240 gramm lazacfilé

2 darab felkarikázott cukkini

Elkészítés:

Tegyük a lazacot egy edénybe, és pácoljuk legalább 40 percig a teriyaki szószban. Ezután egy tapadásmentes serpenyőben süssük meg a hal mindkét oldalát 5 percen keresztül, majd adjuk hozzá a tálban maradt páclevet. Tegyük az olívaolajat, a hagymát és a cukkinit egy külön serpenyőbe, és 4 percig pirítsuk, amíg enyhe barnás színt kap.

Ezután tálaljuk a lazaccal. Jó étvágyat!

Forrás: Mirror