Íme a legfinomabb forró csoki

forró csoki
Vágólapra másolva!
Nincs annál kellemesebb érzés, mikor egy hideg napon otthonukban kortyolgatjuk a tökéletesen krémes forró csokinkat. Sokan a legegyszerűbb megoldást választják, porral készítik el az italt. Az igazi és tökéletes forró csokihoz viszont ennél sokkal több kell.
Vágólapra másolva!

A forró csokoládét sokféleképpen lehet elkészíteni. Lehet sűrűbb, krémesebb, csokisabb vagy tejesebb.

A tökéletes állagú forró csokiban nem áll meg a kanál, de mégsem híg. Pont annyira csokis és krémes amennyire kell.

forró csoki Forrás: 123rf.com

Az alapanyag választás sem másodlagos. Ha igazán finom italt szeretnénk csinálni, akkor

minőségi csokoládét használjunk.

A forró csoki elkészítése nagyon egyszerű.

Nincs más hozzávalóra szükségünk, csak tejre ét- és tejcsokoládéra.

A felmelegített tejet ráöntjük az összetört csokira és elkeverjük. 400 ml tejhez összesen 200 gramm csokira lesz szükségünk. Az arányokat magunk alakítjuk, ki édesebben ki keserűbben szereti.

Extra hozzávaló: pillecukor Forrás: Shutterstock


Ha igazán gourmet forró csokit szeretnénk, akkor narancsot, fahéjat és szegfűszeget is tegyünk bele. A fehér csoki és a pillecukor is tökéletes kiegészítője lehet.