A forró csokoládét sokféleképpen lehet elkészíteni. Lehet sűrűbb, krémesebb, csokisabb vagy tejesebb.
A tökéletes állagú forró csokiban nem áll meg a kanál, de mégsem híg. Pont annyira csokis és krémes amennyire kell.
Az alapanyag választás sem másodlagos. Ha igazán finom italt szeretnénk csinálni, akkor
minőségi csokoládét használjunk.
A forró csoki elkészítése nagyon egyszerű.
Nincs más hozzávalóra szükségünk, csak tejre ét- és tejcsokoládéra.
A felmelegített tejet ráöntjük az összetört csokira és elkeverjük. 400 ml tejhez összesen 200 gramm csokira lesz szükségünk. Az arányokat magunk alakítjuk, ki édesebben ki keserűbben szereti.
Ha igazán gourmet forró csokit szeretnénk, akkor narancsot, fahéjat és szegfűszeget is tegyünk bele. A fehér csoki és a pillecukor is tökéletes kiegészítője lehet.