Hogy kerül Hunter S. Thompson a sörbe?

flying dog történet top
Vágólapra másolva!
Az amerikai sörökről a Rolling Rock és a Miller jut elsőre mindenki eszébe, de ez pont akkora tévedés, mint a magyar borokat az amerikai szupermarketekben is kapható tokaji minőséggel azonosítanánk. Nem, igazából sokkal nagyobb tévedés. A vagány denveri sörfőzde, a Flying Dog mögött álló csibészek köre.
Vágólapra másolva!

A Flying Doggal akkor találkozik először az érdeklődő, amikor már megtanulta, mi az az IPA, és IPA-val ismerkedés címén elétolnak egy Raging Bitchet, azaz Dühöngő Szukát, a Flying Dog egyik sörét. Onnantól a keserűre fogékony, sőrszerető fogyasztó automatikusan elkezd érdeklődni a főzde és termékei iránt, hogy megismerkedjen egy félelmet nem ismerő kalandorral, egy történettel, amiből a Flying Dog, és ezek a sörök születtek.

A főzde alapítója, George Stranahan asztrofizikus, fotós 1983-ban, barátaival elindult a K2 meghódítására, és egy pakisztáni kocsma falán, egy képen látta meg a repülő kutyát, későbbi sörfőzdéje névadó és emblematikussá váló címerállatát. És ez még csak a név volt. Stranahan 1990-ben nyitotta meg a Flying Dog sörkimérőt Aspenben, majd 1994-ben az azonos nevű sörfőzdét, a márka ma évente 100000 hordó sört jegyez.

"Good people drink good beer"

A Flying Dog elválaszthatatlan zaklatott és vad cimkéitől, a denevérszárnyak röptette kutyás logótól, azok készítőjétől, Ralph Steadmantól. Steadman Hunter S. Thompson cikkeihez és könyveihez készített illusztrációkról lehet ismerős, sokaknak eshet le a hasonlóság, igen, ugyanannak a művésznek a munkái, egy zabolátlan, punk társaság köreinek agyszüleményei a Flying Dog sörök. Így kerül a sörcimkére idézet Hunter S. Thompsontól, így kerül a Gonzóra a Steadman-Thompson közös életműre emlékező printsorozat, a Joke's over cowboykalapos figurája.

Forrás: Táfelspicc

Forrás: Táfelspicc

És akik zabolátlanok, azoktól a balhé sem áll távol, és hogy szigorúan a grafikus területen elkövetett csibészségeikből említsünk egyet, Ohióból a Cardinal Spiced Zin bort a cimkéje miatt kitiltották, mert az urak nem bírták elviselni a bíborost ért sérelmet. Ami a képen van. Ohióban alacsonyan repülnek az ingerküszöbök.

Forrás: Táfelspicc

A Flying Dog söreit ki is próbáltuk.