A RealNetworks játékokkal kísérletezik<br/>

Vágólapra másolva!
A lejátszóprogramjairól ismert RealNetworks új területen igyekszik megvetni a lábát: a digitális műsorszórás mellett online és letölthető játékok árusításába fogott. Ehhez fejlesztette ki új platformját, a RealArcade-t, amelynek előzetes változata elérhető a cég honlapjáról.
Vágólapra másolva!

A klasszikus Mahjongg új változata
Real RealArcade

A vállalat új szolgáltatásával a játékforgalmazóktól kívánja magához vonzani a vásárlókat. Az internetezők ráadásul egyből öt olyan hálózatos játékhoz is hozzájuthatnak, amelyek csak a RealArcade rendszerén keresztül érhetőek el.

Bár a RealArcade platform idén márciusban került a fejlesztőcégekhez, máris közel 120 kisebb-nagyobb játékprogram várja készen a játékosokat. A bonyolultabb és igényesebb grafikával készült szoftverekért 10-19 dollárt kell fizetni, azonban sok egyszerű játék ingyenesen is futtatható.

A RealNetworks igyekszik a játékokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat is nyújtani. Nem csak a szoftverek részletes dokumentációját, de róluk írt cikkeket, véleményeket is közzéteszi, valamint csevegőszobákat indít, ahol a játékosok közösen beszélgethetnek a játékokról.

(Associated Press)

Ajánló: