Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben lezajlott vezetőcserék szervesen illeszkednek a vállalat frissítésének folyamatába. 
Vágólapra másolva!

Ed Zander a pénzügyi év befejeztével, június 30-án köszön le tisztségéről, júliustól teendőit a vállalat vezérigazgatója, Scott McNealy látja el. A váltást követően az 55 éves Zander az idei év végéig segít az átállásban.

Zander távozását megelőzően az utóbbi hetekben a vállalat több vezető beosztású alkalmazottja távozott pozíciójából. Legutóbb Larry Hambly, a Sun Enterprise Services alelnöke jelentette be távozását, azt megelőzően pedig Mike Lehman pénzügyi vezető és John Shoemaker, a vállalat egyik alelnöke köszönt le posztjáról.

McNealy elmondása szerint a vezetőcserék a Sun vezetésének azon igyekezetét jelzik, amellyel a tavalyi gyenge év után javítani kíván az eredményen. A vezérigazgató elmondta, hogy a távozó vezetők a zökkenőmentes átállás érdekében hosszabb-rövidebb ideig tovább segítik a vállalat munkáját, Mike Lehman, a pénzügyi vezérigazgató pedig az eredeti időpontnál hosszabb ideig marad tisztégében.

A távozó Ed Zander 15 éve dolgozik a Sun Microsystemsnél, elnöki pozícióját megelőzően a vállalat különböző divízióit irányította.