Magyar honlapok Európa legjobbjai között

Vágólapra másolva!
Két magyar honlap is bekerült az Európa élvonalbeli multimédiás alkotásait felvonultató verseny, az Europrix legjobbnak ítélt darabjai közé. A 30 pályamű bemutatására október 9-én, a Frankfurti Könyvvásáron kerül sor.
Vágólapra másolva!

Az Europrixre idén nevezett mintegy 600 pályaműből a nemzetközi zsűri döntése értelmében 30 kerül bemutatásra Frankfurtban. Magyarországról két alkotás, két internetes portál került be a legjobbak közé. Az egyik Szabó Zoltán fotóművész honlapja, a www.fotografus.com. Az animált menűrendszert és hanghatásokat is bőven felvonultató oldalakon a művész önmaga, illetve tevékenysége kerül bemutatásra. A Bajkál-tóról, Tibetről, a téli Balatonról és Badacsony borairól készített képek moziszerűen meg is elevenednek.

Készítői még ennél is erősebb multimédia-képességekkel vértezték fel a www.egyszervolt.hu portált. A teljes egészében Flash-animációra épülő honlap leginkább a kisgyermekeket célozza meg, az oldalakon többek közt rajzfilmekkel illusztrált dalok, versek és interaktív játékok találhatók. A zenével és hangeffektekkel ellátott meseportál tartalma gyermekeknek és szüleiknek szánt programkeresővel és különböző játékok készítéséhez tippet adó műhelyrovattal egészül ki.

Az Europrix honlapjahttp://www.europrix.org

A két honlap számos magyar pályamű közül került be az Europrix legjobb 30 alkotása közé. Az Europrix célja olyan európai alkotók műveinek díjazása, melyek a multimédiás fejlesztőeszközök minél kreatívabb kihasználásával születtek, ugyanakkor a gyakorlatban is jól használhatónak bizonyulnak. A verseny szervezőinek deklarált célja az elektronikus-multimédiás tartalmak népszerűsítése.