Új notebook-portfólió az Apple-től

Vágólapra másolva!
Az Apple három új konfigurációval frissítette hordozható számítógépinek termékvonalát. Az új iBook modellek mindegyikén a vállalat Jaguar operációs rendszere fut.
Vágólapra másolva!

Az Apple gyorsabb, akár 800 MHz-es PowerPC G3 processzorokkal és ATI Mobility Radeon 7500 videokártyával frissítette hordozható iBook modelljeit. A három új kiszerelés közül a legkisebb testvér 700 MHz-es processzorral, 128 MB memóriával és 20 GB-os merevlemezzel rendelkezik, a legerősebb modell 800/128/40-es hasonló paraméterekkel rendelkezik.

A gyártó az új iBookokat beépített AirPort antennákkal és AirPort-kártyafoglalattal látta el, amely maximális elméleti sávszélessége másodpercenként 11 megabit lehet, a 802.11 vezetéknélküli szabvány szerint. Az iBook modellekbe ezen kívül a legfrissebb v.92 szabványt támogató 56k belső faxmodem került.

A konfigurációkon a Mac OS 10.2-es verziója, a Jaguar került, ezen kívül a digitális fényképek rendszerezését és megosztását segítő iPhoto, a digitális filmek készítésére szolgáló iMovie 2, a zenei könyvtár létrehozására és kezelésére hivatott iTunes 3 programok.