300 milliós tartalomfejlesztési pályázat

Vágólapra másolva!
Digitális tartalmak fejlesztését támogató pályázati kiírást tett közzé az informatikai minisztérium. A kiírás célja a hasonló típusú uniós pályázatokra történő jelentkezés feltételeinek megteremtése.
Vágólapra másolva!

Az eTartalom Fejlesztése pályázat célja az elektronikus (digitális) tartalom előállításának, felhasználásának és terjesztésének elősegítése. A kiíró szándéka, hogy a támogatási célok megvalósítása során olyan új tartalom-termékek kerüljenek előállításra, amelyek a projekt befejezése után Magyarországon és az Európai Unió országaiban és a tagjelölt országokban) piacképesek lesznek, és üzleti tervvel dokumentáltan bemutatható, hogy a támogatás megszűnése után önfenntartóvá tudnak válni. A 300 millió forintos keretű pályázat célja továbbá kedvező feltételek megteremtése a 2002 decemberében, illetve 2003-ban kiírásra kerülő európai uniós eContent pályázatokban történő aktív magyar részvételre - áll az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) közleményében. A pályázat részletes feltételei megtekinthetők a szaktárca honlapján.

IHMhttp://www.ihm.huAz eContent honlapjahttp://www.cordis.lu/econtent/

Az uniós eContent pályázat célkitűzése az online tartalmak készítésének támogatása és terjesztése mellett a többnyelvűség és a kulturális sokszínűség fenntartása a neten - áll a program honlapján. A kezdeményezés pályázati úton működik, a többféle támogatási struktúrába a tagjelölt országok vállalkozási és közszférában működő tartalomfejlesztői is jelentkezhetnek, a befutók között 2001 és 2005 között mintegy 100 millió euró kerül kiosztásra.