Fillérekért árulják a Szaddám-relikviákat

Vágólapra másolva!
Szobra ledöntésével párhuzamosan Szaddám Huszein soha nem látott, bár sokszor kétes népszerűségnek örvend az Ebay.com aukciós honlapon. "Szaddám-póló" vagy -bankjegy ugyanúgy szerepel az árverésen, mint a diktátor képével díszített vécépapír.
Vágólapra másolva!

Az internetes aukcióstér sok száz árverési elemet listáz ki például a "Szaddám" szóra történő keresés után. A találatok között leggyakrabban a feliratos pólók és különböző, Huszein képével díszített bankjegyek és pénzérmék fordulnak elő néha szinte jelképes összegért. Ehhez képest már 65 dolláros kikiáltási áron kapható például távirányítós játék terepjáró, mely - amerikai gazdája kommentárja szerint - "éppen úgy manőverezhető, mint Irakban harcoló csapataink járművei". Népszerű elem a diktátort ábrázoló propagandaplakát: a manchesteri hirdető által 10 fontért kikiáltott poszter ára csütörtök reggel 42 fontnál tartott. Ezzel összehasonlítva kissé bizarr érdekesség a 10 dollárért kínált vécépapír, mely minden egyes lapját az iraki elnök arcképe "díszíti". - Csapataink és Bush elnök számára minden segítség elkel mostanság. Támogassuk őket minden lehetséges módon - próbál a vásárláshoz kedvet csinálni az eladó.

Az árverési elemek többségéről nem mondható el, hogy az Ebay látogatói kapva kapnának utánuk: a legtöbb Szaddam-relikviára maximum néhány licit érkezik. Sok olyan tárgy is kalapács alá kerül, melyek valamilyen módon az 1991-es Öböl-háborúhoz kapcsolódnak.