Apple iPod a HP kínálatában is

Vágólapra másolva!
A Hewlett-Packard kedden bejelentette, hogy saját márkanevén árusítani kezdi az Apple cég belső merevlemezzel szerelt, hordozható digitális zenelejátszóját, az iPodot.
Vágólapra másolva!

Az új iPodot az Apple gyártja majd a HP számára, s formája is azonos lesz a most kapható változatéval, az Apple-modellektől eltérően nem fehér, hanem kék színe lesz, és a HP nem iPod néven árusítja majd. Ugyanakkor az eszköz kijelzőjén bekapcsoláskor például az Apple cég logója jelenik majd meg, s a hozzá megvásárolható kiegészítők is teljesen azonosak lesznek a most kapható típusokéval.

Az akár 40 gigabájtos merevlemezzel felszerelt változatban is megvásárolható digitális walkman árusítása mellett a HP egyéb területeken is partnerségre lép az Apple-lel. A PC-gyártó óriáscég által gyártott konfigurációkra hamarosan az Apple iTunes nevű zenelejátszó szoftverét is telepíteni fogja, amely egyben az utóbbi cég azonos nevű online zeneboltjának platformjaként is szolgál.

A Hewlett-Packard emellett további bővítésre készül a multimédiás termékek piacán: a cég bejelentette, hogy nemsokára egy olyan eszközt fog piacra dobni, amely a lakás digitális szórakoztatóközpontjaként funkcionál, s digitális formátumú zenéket, fotókat és filmeket lehet tárolni rajta. A gyártó nemsokára piacra dob továbbá egy 42 collos képátlójú plazmaképernyőt, valamint egy televízióként is használható, 30 collos LCD-t, valamint házimozi-rendszerekhez illeszthető digitális projektorokat is megjelentet majd kínálatában. A HP azt is közölte, hogy termékeibe a jelenleginél komolyabb másolásvédelmi technológiát épít majd, s bejelentette LightScribe nevű új technológiáját, amely lehetővé teszi, hogy az ezt támogató optikai lemezes meghajtókkal szöveget vagy grafikákat égessenek az írható CD-k és DVD-k felső oldalára.