A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Invitel: lejtős pálya a távközlési piacon

Vágólapra másolva!
Az Invitel távközlési társaság vezetője szerint a mobil távközlési rendszerek egyelőre nem nyújtanak alternatívát a vezetékesekkel szemben az internet terén. A szakember a telekom-szabályozás visszásságaira és a hazai piac sajátosságaira hívja fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Ian McKenzie, az Invitel - az egykori Vivendi - elnök-vezérigazgatója szerdán elmondta: a társaság annak ellenére bizonytalanul kezdi az évet, hogy 2004 januárjától új törvény szabályozza és új hatóság felügyeli a távközlési szektort. A brit szakember szerint komoly probléma, hogy a vezetékes telekommunikációs piac sok esetben hátránnyal indul a mobillal szemben. Így ahhoz, hogy a szegmens magára találjon, változtatásokra van szükség ezen a területen, így például a rendkívül magas fix vonalas-mobil és a fix vonalas-nemzetközi irányú hívások végződtetési díjainak mérsékléséhez.

Az európai uniós telekom-irányelvek átvételéről elmondta: nem biztos, hogy ezek minden esetben megállják helyüket itthon, hiszen igen különbözik a helyzet nyugaton és keleten. - Míg uniós szinten 55 százalékos a vezetékes telefonnal való ellátottság, és például Franciaországban és a brit szigetországban 75 százalék felett van, Magyarországon ez 36 százalék körül mozog - illusztrálta McKenzie, aki szerint a hangpiacot egyben kellene kezelni törvényi szinten is, hiszen amúgy a vezetékes társaságok kapuja felé lejt a pálya. Hozzátette: azért is fontos a tendencia megfordítása, hiszen a szélessávú internetezés jelenleg legfontosabb átviteli közege a telefonvonal. - A mobilszolgáltatók még nem álltak elő olyan kipróbált technológiával, ami ezt biztosítaná - közölte.

McKenzie szerint amennyiben a kormány valóban támogatni kívánja az információs társadalom kiépítését, el kell távolítania a mobil javára kedvező aszimmetrikus szabályozást, hogy eltávolítsa a hagyományos telefóniába történő beruházások elől az akadályokat. Az elnök-vezérigazgató egyébként a vezetékes telekompiac jelenlegi helyzetét többek közt a privatizáció módjának és a mobil térhódításának tudja be.

A korábban Vivendiként, tavaly óta Invitelként működő távközlési társaságot 2003 májusában vásárolta meg két befektetői társaság. A komoly gondokkal küzdő vállalat tavaly átszervezésen és leépítéseken ment át. A vezetőség szerint év végére sikerült úrrá lenni a legégetőbb gondokon.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!