Jövő májusban debütálhat az új Playstation

Vágólapra másolva!
A Sony bejelentette, hogy tervei szerint jövő májusban, az E3 szakkiállításon mutatja majd be Playstation játékkonzoljának következő generációs változatát.
Vágólapra másolva!

Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment nevű leányvállalatának elnöke elmondta, a vállalat tervei szerint 2005. május 18-án működő változatot mutatnak be Playstation játékgépük harmadik generációs változatából. A japán gyártó az E3 (Electronic Entertainment Expo) nevű Los Angeles-i szakkiállításon fogja bemutatni az új konzolt, amelynek lelkét az IBM és a Toshiba cégekkel közösen fejlesztett, Cell nevű processzor képezi majd. A 65 nanométeres gyártási eljárással készílő Cell számítási teljesítménye ezerszerese lesz a PlayStation2-ben található processzorénak, és támogatni fogja a szélessávú hálózati kommunikációt.

Kutaragi a Playstation3 várható piacra kerüléséről nem beszélt, de a vállalat képviselői szerint első bemutatkozása után körülbelül egy évvel kerülhet a konzolgép a piacra - csakúgy, mint elődje, a jelenleg kapható Playstation2 négy évvel ezelőtt. A Sony játékgépekkel foglalkozó részlegének vezetője elmondta még, a Playstation játékgép tavasszal bemutatott, hordozható változata Japánban már az év végén, Európában pedig 2005 márciusában kerülhet a boltok polcaira. A társaság a PSP nevű zsebgéphez be is mutatott egy TalkMan nevű szoftvert: ez az alkalmazás az eszköz mikrofonján bemondott szöveget képes lefordítani egy másik nyelvre.