A PlayStation vereségét jósolja a Microsoft

Vágólapra másolva!
A Microsoft vezérigazgatója szerint az Xbox játékgép következő kiadása jóval népszerűbb lesz a jelenleg domináns PlayStation új verziójánál. A játékkonzolok piacán folyó háborúnak az új generációs gépek megjelenése adhat új lökést.
Vágólapra másolva!
Bill Gates 2001 őszén az Xbox premierjén

A vehemens megnyilvánulásairól ismert Steve Ballmer a Microsoft torontói partneri konferenciáján beszélt a társaság jövőképéről, s eközben az Xbox játékkonzolról a CNet informatikai magazinnak. Elmondása szerint a cég jelentős eredményeket ért el eddig is a játékgéppel, hiszen nulláról indulva viszonylag rövid idő alatt teremtette meg a márkanév ismertségét. Az Xbox 2001 őszén jelent meg az ekkor a Sony PlayStationje által uralt konzolpiacon, a Microsoft várakozásai szerint a gép fejlesztése az idei évre vált volna nullszaldóssá, ez azonban nem történt meg. - Még mindig veszteséges üzlet az Xbox a cég számára - ismerte el Ballmer, aki elmondása szerint fogadni merne arra, hogy a két vállalat következő generációs konzoljai közül a Microsoft-modell kerül ki győztesen.

Ide tartozik, hogy mind a Sony, mind a Microsoft 2005-re ígér új fordulatot a játékgépek piacán. A Sony legutóbbi bejelentése szerint már jövő májusban működő modellt be a PlayStation3-ból, ezt követően pedig egy évvel piacra is kerülhet; a Microsofttól kiszivárgott legfrissebb hírek alapján a cég beelőzne, s már 2005 őszén forgalmazná az Xbox Next nevű gépet.