Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Szövetségi ügynökök szerint kézzelfogható bizonyítékokat találtak amelyek arra utalnak, hogy a Oszama bin Laden terrorszervezetének köze van a keddi amerikai terrortámadásokhoz - jelentette a DigDirt.com. A vizsgálók sikeresen derítettek fel a terrortámadásokhoz kapcsolódó elektronikus leveleket, amelyeket Bin Laden szövetségeseihez intéztek.

A bizonyító erejűnek tűnő elektronikus dokumentumokra az Earthlink és az America Online adatbázisait átvizsgálva jutottak. A tíz Bin Ladennel kapcsolatba hozható felhasználó támadások előtti és utáni levelezését is vizsgálták. Számos kódolatlan üzenetet fogtak el, melyek tartalma arra utal, hogy a küldők azt gondolták irományaik titkosak és nem lenyomozhatók.

Kedden késő este azonban a nyomozók megszerezték a figyelemmel tartott felhasználók által készített levelek teljes átiratait. Ezek tartalmának köszönhetően sikerült gyorsan azonosítani több elkövetőt, és más a támadásokkal kapcsolatba hozható személyt Floridában, és más helyeken. Az e-mailekben ezek mellett a támadásokról is szó esett.

A titkosszolgálat tisztjei a felhasználói adatok között szereplő bankkártya, és banki információk segítségével vizsgálják az érintettek kreditkártya-használatát, banki átutalásait és telefonforgalmát. A nyomozók gyanús beszerzéseket, utazásokat, és velük kapcsolatban álló személyeket keresnek.

Az e-maileket nem csak az Egyesült Államokból, hanem külföldről is küldték. A felhasználók között több arab származású, nem amerikai állampolgárságú férfi. A vizsgálatok során sikerült telefonhívásokat is elcsípni, melyekben Bin Ladennel kapcsolatba hozható személyek arról számoltak be, hogy a két célpontot eltalálták. A hívásokat az Egyesült Államok titkosszolgálatának szupertitkos lehallgató egysége csípte el, kedden - írja a DigDirt.com.