A lépfene-védelem végez a flashkártyákkal

Az anthrax-gyanús küldemények "megtisztítására" használt sugárzás nem csak adatvesztést, de a flashmemóriák végzetét is okozhatja.

A bejelentést az amerikai CompactFlash Association iparági szervezet képviselői tették a las vegasi CES-en. A CFA számos egyedi példával támasztja alá állítását. Az amerikai posta október óta használ egy különleges elektronsugaras besugárzási eljárást, mely a gyanús küldemények fertőtlenítésére szolgál.

A kompakt flash-memórialapkák hordozható eszközökben - digitális fényképezőgépekben, audiolejátszókban, PDA-kban -  igen elterjedtek, a kártyák kis méretük ellenére igen nagy mennyiségű információ tárolására alkalmasak.

Az amerikai postahivatal honlapján található információ szerint a küldemények fertőtlenítésére használt eljárás intenzív tesztelés alatt áll, a szakemberek jelenleg is vizsgálják a technológia hatásait - többek közt mágneses adattároló eszközökre is. A CFA az esetleges adatvesztés, illetve károsodás miatt elővigyázatosságra hívja fel a figyelmet, ezen kívül bejelentette, hogy a probléma megoldásán együtt dolgozik a posta munkatársaival.

A szervezet rávilágított, hogy a repülőtereken használt röntgensugaras eszközöknek nincs ilyen jellegű hatása a flashkártyákra. A CompactFlash Association számos "nagy nevet" tudhat tagjai között, a névsorban szerepel többek közt a 3Com, az IBM, a Matsushita, a Motorola és a Canon is.

Új flash-memória az Inteltől