Wi-Fi-n terjeszkedik a BT

Vágólapra másolva!
A British Telecom (BT) idén ősztől vezeték nélküli hálózati eszközökkel együtt megvásárolható szélessávú internetelérési csomagok értékesítését kezdi meg. Ezek segítségével kisebb üzletek, éttermek tulajdonosai WLAN-okat alakíthatnak ki ügyfeleik számára.
Vágólapra másolva!
HP iPAQ H3970 kikiáltási ár: 1 Ft!http://www.axio.hu/index.php?action=show&id=134510

A BT "hotspot in a box" nevű szolgáltatáscsomagjával a társaság a kisebb boltok, könyvesboltok, éttermek és hotelek tulajdonosait kívánja megcélozni. Az új termék DSL-alapú internetelérést és vezeték nélküli helyi hálózat (WLAN) üzemeltetéséhez szükséges hardvereszközöket tartalmaz. Segítségével egyszerűen lehet létrehozni épületen belül működő WLAN-okat, melyeken keresztül a megfelelő kézi- vagy noteszgéppel rendelkező vendégek drótok alkalmazása nélkül csatlakozhatnak a világhálóra, böngészhetik a webet, elérhetik a vállalati hálózatot, illetve e-maileket küldhetnek és fogadhatnak megfelelő óra- vagy havidíj ellenében.

A Wi-Fi hálózatok széles körű elterjesztése érdekében a BT a szokásosnál kedvezőbb áron teszi majd lehetővé a vezeték nélküli elérési pontok üzemeltetését. A cég egyébként az elmúlt nyáron, azt követően indította be saját, Openzone nevet viselő Wi-Fi hálózatát, hogy a brit kormányzat legalizálta az üzleti célú vezeték nélküli hálózatokat az országban. A társaság jelenleg 110 elérési pontot üzemeltet különböző nyilvános helyeken az országban, ezek száma idén nyárra 400-ra fog növekedni, a jövő év közepére pedig a tervek szerint már 4000 hot spot üzemel majd az Egyesült Királyságban.