Az amerikai kormányé az Isonews.com

Az Egyesült Államok kormánya átvette a korábban az illegális szoftverek online információs központjaként működő Isonews.com weboldalt. A honlap működtetője akár 5 év börtönbüntetéssel is szembesülhet.

- A szoftverkalózkodás elsőszámú központjául szolgáló weboldalt február 26-án az amerikai Igazságügyi Minisztérium lefoglalta - áll a www.isonews.com honlapon. A hivatal közlemény szerint az akcióra a weboldalt korábban működtető David Rocci elleni jogi eljárás keretei közt került sor.

Az Isonews oldalán korábban többek közt frissen megjelent szoftverek illegális verzióihoz és játékkonzolok védelmét feltörő mod-chipekhez kapcsolódó információk voltak fellelhetők.

A tavalyi évben indult eljárás az Isonews egyik működtetője, a 22 éves Rocci ellen, aki decemberben egy amerikai bíróság előtt beismerte a digitális szerzői jogi törvény, a Digital Millennium Copyright Act megsértését. Az Isonews.com domain lefoglalására a fiatal perének márciusi folytatása előtt került sor: Rocci legrosszabb esetben 5 év börtönbüntetéssel és 500 ezer dollár pénzbüntetéssel szembesülhet. Az amerikai Igazságügyi Minisztérium szerint az eset mindenki számára nyilvánvalóvá teszi, hogy az illegális szoftverek forgalmazásában, illetve annak támogatásában való részvétel valódi és súlyos következményekkel jár.

KAPCSOLÓDÓ CIKK