Az idei érettségi vizsga napjaiban ismét sokan fordultak segítségért az internethez. A Vizslában a tételekhez kapcsolódó keresések maguk mögé tudták utasítani az örök sláger szex témakört is.

Vasárnap az "érettségi" és az "érettségi tételek" keresési kifejezések együtt majdnem annyi keresést produkált, mint a "sex" és "szex". Az abszolút sorrend vasárnap így alakult:

1. sex
2. érettségi
3. szex
4. érettségi tételek

Tavaly ugyenekkor, vagyis a hétfői írásbelit megelőző vasárnap, az "érettségi" a negyedik volt, a "sex" és a "szex" is megelőzte, az "érettségi tételek" pedig csak a tizenkettedik.

Az élmezőny stabil szereplői (szexszel kapcsolatos szavak, sztárok, mp3, stb.) közé vasárnap további idegenek is befurakodtak. Az "idézetek" a 12. lett, megelőzte az "erotika" keresést, akárcsak a 14. helyezett "Illyés Gyula", aki például olyan nagy ászokat utasított maga mögé, mint a stabil élmezőnyös "playboy" vagy a "teen". Tavaly a magyar írók közül ugyanekkor Ady került a Vizslában a legelőkelőbb helyre, ám mint ahogy Ady sem tavaly, idén Illyés sem jött be. (Ady idén bejött volna, de idén a Vizslában csak 225-ik lett. Lehet, hogy Illyés jövőre lesz tétel?)

Az élmezőnybe került még az "irodalom érettségi tételek" és az "irodalom tételek" keresés, mindketten megelőzték például a "Linkin Park"-ot és "Pamela Anderson"-t.