Új témakörrel folytatódik a fotópályázat

A hétvégén lezárult az [origo] digitális fotópályázatának májusi fordulója. Júniusban újabb nyereményekkel várjuk olvasóink felvételeit, a téma az épített környezet.

Új témakörrel és újabb nyereményekkel folytatódik a [origo] fotópályázata. Júniusi  kiírásunk témaköre az épített környezet. Ennek keretében épületekől, szobrokról, vagy más kültéri, az ember munkája nyomán létrejött alkotásokról készült felvételeket, városképeket várunk a nevezőktől.

A versenyen csak digitális fényképezőgéppel készített képek vehetnek részt, szkennelt fotók nem. A fotókat JPEG formátumban kell beküldeni, és a fájloknak tartalmazniuk kell az ún. EXIF (Exchangeable Image File Format) információkat is (a manapság kapható kamerák zöme automatikusan elhelyezi ezeket a képfájlokban). A versenyen részt vevő fotók felbontása minimum 640x480 pixel kell hogy legyen. A képeket június 30-án éjfélig lehet eljuttatni e-mailen az [origo] szerkesztőségébe.

Érvényes nevezéshez a fotó(ka)t tartalmazó e-mailbe bele kell írni a kép készítőjének nevét, telefonszámát, illetve a képek címeit. Egy pályázó egy hónapban legfeljebb két képpel nevezhet.


Lezárult a májusi forduló

Az [origo] DigiFoto rovatának májusi digitális fotópályázatának témája az ember volt. Az elmúlt hetekben az előző hónaphoz hasonlóan ismét rengeteg pályamunka érkezett szerkesztőségünkbe. A pályázat május végével lezárult, a beérkezett fotók kiértékelésére s a győztesek kihirdetésére június második hetében kerül sor. A felvételek zsűrizését Bánkúti András fotóriporter, és az [origo] fotósa, Barakonyi Szabolcs végzik el. A legjobbnak ítélt felvételek készítőit DVD-csomaggal és internet-előfizetéssel jutalmazzuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK