Újdonságok az Intel mobilplatformja körül

Teljesítménynövelő bővítésekről, frissített biztonsági szabványokról és új eredményekről számolt be a Centrino mobiltechnológiára épülő rendszerekkel kapcsolatban az Intel.

A Centrino mobiltechnológia teljesítményét egy új, 1,70 gigahertzes, egy alacsony feszültségű, 1,20 gigahertzes, valamint egy ultraalacsony feszültségű, 1,0 gigahertzes processzor növeli. Még e hónapban az Intel megjeleníti frissített hálózati szoftverét is, amely további biztonsági funkciókkal védi a vezeték nélküli technológiákra épülő hálózatokon továbbított adatokat - áll a vállalat közleményében.

A Centrino  mobiltechnológiai platformot a korábban Banias kódnévre keresztelt mikroprocesszorok, a kapcsolódó lapkakészletek és szoftverek alkotják. A rendszer lényege a hardverbe integrált Wi-Fi vezeték nélküli hálózati képesség, mely révén mobil eszközök (notebookok, kéziszámítógépek) is nagy sebességgel kapcsolódhatnak az internetre.

Márciusi bemutatkozásakor 34 rendszer használta a Centrinót, a fejlesztő szerint ma már a világ PC-gyártói összesen 58 különböző modellt szállítanak, és az Intel arra számít, hogy év végére több mint 125 fajta gép lesz elérhető. A rendszerek között megtalálhatók tábla PC-k, könnyű és vékony kivitelű, vagy éppen úgynevezett ultramobil, másfél kilogrammnál eszközök.  Még e hónapban elérhetővé teszi az Intel frissített hálózati szoftverét, amely további támogatást nyújt a mobiltechnológia biztonsági funkcióival kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK