Felolvassa az e-mailt a Vodafone levelezője

Forrás: [origo]A Vodafone Mail-es postafiókot webes felületről és hagyományos POP3/IMAP szabványokat támogató levelezőkliens segítségével is elérhetik a felhasználók. (Ez utóbbi esetben csak arra kell ügyelni, hogy a küldéshez szükséges hitelesítést be kell állítani.) A webes felület egyébként minden funkciót integrálva tartalmaz, és közvetlenül a szolgáltató honlapjának nyitólapjáról érhető el. A levélküldés és fogadás mellett itt lehet megadni a főfiókhoz tartozó alternatív címeket, továbbá beállítható, hogy legfeljebb öt külső elektronikus postafiókból is töltse le a rendszer az e-maileket. SMS küldésére is lehetőséget ad a felület a felhasználónak, de az innen elküldött üzeneteket is ki kell fizetni a havi számlában.

A beérkező faxokat a rendszer .TIFF képformátumban csatolja a felhasználónak kiküldött e-mail üzenetben, ennek megtekintéséhez megfelelő képnézegető programra van szükség. A faxok fogadásához egyébként különálló szám jár az ügyfeleknek. A Vodafone Mail használata közben komolyabb nehézségbe csak a fax hangpostarendszeren keresztüli elküldésekor kerültünk: a rendszer ugyanis nem figyelmeztetett arra, hogy itt a célszámot 36 (körzetszám) (faxszám) formátumban kell begépelni, miközben minden más esetben - például a webes felületre való belépéskor - a 06 (körzetszám) (telefonszám) formában szükséges beírni a számokat.

Árak

A Vodafone Mailt a szolgáltató utólag fizető előfizetői vehetik igénybe, havidíj fizetése nélkül. Fizetni az ügyfeleknek a faxküldésért, illetve az üzenetek telefonon történő meghallgatásáért kell. Előbbi esetben az ügyfél előfizetési csomag adott napszakhoz tartozó, hívásiránytól függő percdíját számlázza ki a faxüzenet elküldésének időtartama után. A telefonon keresztüli e-mailhallgatásért a hangposta felhívásának díját - percenként bruttó 12 forintot - kell fizetni. WAP-on vagy GPRS-en keresztüli hozzáférés esetén az adatátvitel díja értelemszerűen a felhasználót terheli.

Az e-mail-értesítő SMS fogadása nem kerül pénzbe, igaz, ebből csak a beérkezett üzenetek számáról értesülhet a felhasználó. Ugyanakkor a szolgáltató későbbiekben tervezi bizonyos eseményenkénti díjak bevezetését egyes részszolgáltatásokért - például egy bővebb információkat tartalmazó SMS-értesítésért. A Vodafone egyelőre nem szolgált részletekkel a várhatóan ősszel módosuló díjstruktúráról.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK