Jelszótolvajok a [freemail]-en

Ismeretlenek egy hamis weboldal létrehozásával próbálták megszerezni [freemail]-postafiókok felhasználói neveit és az ezekhez tartozó jelszavakat.

Az [origo] ingyenes levelezőszolgáltatását használók közül többen kaptak egy olyan, hivatalosnak álcázott, de hamis levelet, mely szerint a postafiók tulajdonosának 5 MB-nál nagyobb levele érkezett, amelyet a http://152.66.80.170/freemail.htm címen nézhet meg.

A megadott helyen egy, a [freemail] nyitóoldalához tökéletesen hasonlító weboldal üzemelt. Aki itt megkísérelt belépni, az valójában a hamis körlevelet elindító szélhámos(ok)nak adta meg a [freemail] postafiókjához tartozó felhasználói nevét és jelszavát.

A hamis oldal a Budapesti Műszaki Egyetem hálózatának egyik számítógépén üzemelt, de szeptember 3-án kora délutánra a [freemail] üzemeltetőinek fellépése nyomán eltávolították, és jelenleg már nem elérhető. 

Ezúton hívjuk fel a [freemail] azon felhasználóinak figyelmét, akik ellátogattak erre az oldalra és ott megkíséreltek bejutni, hogy jelszavuk illetéktelen kezekbe került. Ezért kérjük, hogy a www.freemail.hu címen, a Beállítások menüpont alatt változtassák meg a jelszavukat.

Az ehhez hasonló hamis leveleket könnyű felismerni arról, hogy a valódi, hivatalos [freemail] körlevelekben kizárólag a www.freemail.hu címre irányítjuk az internetezőket, ha bármiféle új szolgáltatással, adatmódosítással kapcsolatos tennivaló vagy új lehetőség merül fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK