Szoftverajánló: Magyar programok

Ezen a héten sok olyan segédprogram jelent meg, amelyhez nem szükséges angol nyelvismeret, mert vagy hazai fejlesztésű, vagy jól sikerült lokalizáció. Ezek közül ajánlunk egy csokorral.

Total Commander v6.0 (magyar)
A Total Commander (régebben Windows Commander) 6.0-s változata érhető most el a SzoftverBázis oldalról. A sokoldalú fájlkezelő számtalan beépített lehetőséggel rendelkezik: multimédiás adatnéző, FTP-kliens, tömörített adatok kezelése található a szoftverben - az alapfunkciókat pedig ingyenes modulokkal, pluginokkal tovább bővíthetjük. A hatos változat újdonsága a többablakos megjelenítést (Alt+T), háttérben másolás azonnal, FTP-nél az automatikus újratárcsázás letöltés megszakadása esetén, illetve unicode támogatás, valamint a több szintű könyvtárkezelés.
/szoftverbazis/seged/egyeb/tcmdr600.html

Digitális Számlatömb v3.1 (magyar)
A programmal a jogszabályoknak megfelelő számlát - a PM rendeletek által meghatározott formátumban - pillanatok alatt elkészíthetjük . A program a bevitel közben folyamatosan számolja a részösszegeket, így azonnal látjuk a számla végösszegét. A vevő és termék/szolgáltatás adatokat nem szükséges előre bevinni, mivel a program a számla készítése közben megjegyzi ezeket az adatokat, amit aztán a következő számlán már az első néhány karakter leütése után egy listából választhatunk. Az alkalmazás segítségével kisebb cégek, magánvállalkozók elfelejthetik a kézi számlázással járó fáradságot, elszámlázás miatt visszaküldött számlákat.
/szoftverbazis/seged/egyeb/diginv.html

Infocentrum e-SMS (magyar)
Teljes értékű SMS-küldő program, melynek segítségével minden magyar és több száz külföldi szolgáltató felé lehet SMS-t küldeni. Az üzenetek küldéséhez telefonra nincs szükség, mivel az internet segítségével történik, mellyel együtt egy rövid e-mailt is mellékelhetünk. A program szolgáltatásai: időzíthető SMS, címjegyzék stb. A program letölthető változatával 10 darab ingyenes SMS-küldés lehetséges.
/szoftverbazis/internet/kommunikacios/icmessenger.html

RoadRegister v3.3 (magyar)
Egyszerűen kezelhető és az APEH által megadott formátumú, több céges útnyilvántartó szoftver. A program a bevitel közben folyamatosan számolja a kilométer adatokat, így azonnal képet kapunk az útnyilvántartás állásáról. A költségszámolás alapja lehet az APEH által kiadott hengerűrtartalom szerinti, fogyasztás szerint, valamint számla alapján visszaszámolható nyilvántartásnak. A RoadRegister tartalmazza a városok közötti távolságadatokat. Ezek az adatok tetszőlegesen módosíthatók és bővíthetők.
/szoftverbazis/seged/egyeb/roadreg.html