Ausztráliában betiltották a Leisure Suit Larryt

Vágólapra másolva!
Az ausztrál kormány illetékesei úgy határoztak, hogy a kontinensnyi országban nem kerülhet kereskedelmi forgalomba a Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude című kalandjáték. A honatyák szerint a programban túl sok az erotika ahhoz, hogy piacra kerülhessen az országban.
Vágólapra másolva!

Eddig már jó néhány játékkal találkoztunk, mely összeakadt egy adott területen a hatóságokkal. Ezek a programok eddig az erőszakosságukkal vívták ki az illetékes szervek nemtetszését, míg a hírünkben tárgyalt játék ezzel szemben erotikus tartalma miatt akadt fenn a rostán. A játék címét, melyről szó van, bizonyára már sokan kitalálták: igen, a Leisure Suit Larry: Magna Cum Laudéről beszélünk, az ország pedig, ahol nem látják szívesen a klasszikus kalandjáték feldolgozását nem más, mint a kenguruk hazája, Ausztrália.
Az valójában igen enyhe kifejezés, hogy nem látják szívesen a programot, mivel a játékot nemes egyszerűséggel betiltották a távoli országban. A tiltás oka prózai: a játékban túl sok az erotika és a ruhátlanság ahhoz, hogy helye legyen az elsősorban gyerekek által látogatott üzletekben. Ahogy nézegettük a játék képeit, tulajdonképpen megértjük a cenzorok aggodalmát. :-)