Neten árulják egy tűzfal forráskódját

Vágólapra másolva!
Egy hackercsoport megkaparintotta, s a világhálón árusítja a hálózati eszközöket gyártó Cisco cég egyik tűzfalában használatos szoftver forráskódját.
Vágólapra másolva!

A Source Code Club nevű hackercsoport különböző weboldalakon tett elérhetővé olyan fájlokat, amelyek a csapat állítása szerint a Cisco cég Pix nevű tűzfalának egy régebbi, tavaly márciusban megjelent, 6.3.1-es verziójának forráskódját tartalmazzák. A társaság a tipikusan extra biztonságot igénylő hálózatokat védő tűzfalszoftver forráskódját 24 ezer dollár ellenében bárki számára elérhetővé, olvasható a csoport által kiküldött hírcsoport-üzenetben. Bár azt egyelőre nem tudni, hogy a hackercsoport valóban megszerezte-e a kérdéses tűzfal szoftverkódját, a Cisco cég vizsgálatot indított az eset kapcsán. Idén májusban a társaság egyes hálózati eszközeiben használatos szoftverét tulajdonították el, s publikálták a világhálón ismeretlenek.

A Source Code Club korábban már egyéb szoftverek forráskódját is hasonló módon árusította az interneten. Nyáron a csapat az Enterasys cég hálózati behatolás-érzékelő szoftverét, valamint a Napster nevű, eredetileg zenefájlok megosztására használatos alkalmazás forráskódját árusította dollár-tízezrekért.