Az első hó beköszöntével párhuzamosan DigiFotó rovatunk új fotópályázat indít, melyre téli felvételeket várunk olvasóinktól. Egyúttal kihirdetjük decemberi versenyünk győzteseit is.

Január 7-től február 29-én éjfélig, azaz közel két hónapon át "Hó és jég" című pályázatunkra várjuk hobbifotós olvasóink digitális fényképezőgéppel készített legjobb felvételeit e-mail címünkre.

A téli fotópályázatra olyan képeket várunk, amelyeken bármely módon, konkrétan megjelenik a hó vagy a jég, például egy havas fa, befagyott patak vagy más formájában.


A versenyen csak digitális fényképezőgéppel készített képek vehetnek részt, szkennelt fotók nem. Egy pályázó egy hónapban legfeljebb két darab képpel nevezhet, a beérkező pályaműveket hivatásos fotósokból álló zsűri értékeli majd ki, a legjobb felvételeket az [origo]-n is elérhetővé tesszük. A felvételeket JPEG formátumban kell beküldeni, és a fájloknak tartalmazniuk kell az ún. EXIF (Exchangeable Image File Format) információkat is (a manapság kapható kamerák gyakorlatilag mindegyike automatikusan elhelyezi ezeket a képfájlokban). A versenyre szánt fotók felbontása minimum 640x480 pixel kell hogy legyen. Érvényes nevezéshez a fotó(ka)t tartalmazó e-mailbe bele kell írni a kép készítőjének nevét, telefonszámát, illetve a képek címeit is. A legjobb fotók beküldői között DVD-filmeket és Netquick internetcsomagokat sorsolunk majd ki.


Decemberi győzteseink

Elbírálásra kerültek "Az ünnep fényei" címmel, decemberben meghirdetett fotópályázatunkra beérkezett felvételek is. Ezek közül a legjobbakat Fábián Évi, az [origo] fotósa választotta ki. Döntése alapján az első díjat - egy Harry Potter és a bölcsek köve, illetve egy Harry Potter és a titkok kamrája DVD-filmet - Horváth Márton olvasónk Hó és füst című felvétele nyerte el. A második helyezést és az azzal járó Beépített szépség DVD-t és 15 órás Axelero Netquick internetcsomagot Fogl Erika A csillag útja címet viselő képének ítélte a zsűri. A harmadik helyezést  Simon Zoltán olvasónk szerezte meg Betlehemi éneklők című felvételével, amelyet egy 25+10 órás Axelero Netquick csomaggal díjazott a zsűri.