A Sony várakozásai szerint Playstation2 nevű játékgépének értékesítése akár 2010-ig folytatódhat dacára annak, hogy a következő generációs konzolok már 1-2 éven belül a a boltokba kerülhetnek.

A Sony szerint jelenleg is piacon lévő Playstation2 játékgépe az iparágban megszokotthoz képest kétszer hosszabb ideig, akár 2010-ig is piacon maradhat -nyilatkozta a cég egyik vezetője egy amerikai játékfejlesztői konferencián a múlt hét végén. A vállalat az Egyesült Államokban a 2000-es évben mutatta be második generációs Playstationjét, s piacelemzők várakozásai szerint riválisához, a Microsofthoz hasonlóan 2005-2006 tájékán fogja majd piacra dobni a konzolgép harmadik generációs verzióját.

A japán gyártó korábbi bejelentése szerint a Playstation3 piacra dobása előtt egy PSP nevű hordozható játékgépet jelentet meg a jövő évben. Ez a zsebkonzol a Playstation2-vel közel azonos minőségű, háromdimenziós látványvilágú játékokat tud majd futtatni, melyeket speciális, kifejezetten az eszközhöz kifejlesztett UMD Universal Media Disc (UMD) formátumú optikai lemezen lehet majd megvásárolni, amely háromszor annyi adatot tud tárolni, mint egy hagyományos CD-ROM. A szélesvásznú kijelzővel felszerelt PSP vezeték nélküli internetelérésre is képes lesz, de mozifilmeket és zenéket is le tud majd játszani.