Virtuális barátnő havi 6 dollárért

Vágólapra másolva!
Egy hongkongi szoftverfejlesztő cég  "virtuális barátnőt" fejlesztett ki harmadik generációs mobiltelefonokhoz. A mesterséges intelligencián alapuló Vivienne beszélni is képes hús-vér partneréhez, aki viszont csak szöveges üzenetekkel kommunikálhat vele.
Vágólapra másolva!

A szoftvert kifejlesztő Artificial Life cég tájékoztatása szerint a virtuális barátnő kialakításához számos specifikus alkalmazást használtak fel, többek közt mesterséges intelligenciát, beszédszintézist és online videosugárzást.

Vivienne-nel harmadik generációs mobilszolgáltatást használó mobilosok flörtölhetnek majd tavasztól 6 dolláros, azaz körülbelül ezer forintos havidíj ellenében. Ez az összeg azonban nem tartalmazza a kommunikációs platformként szolgáló szöveges üzenetek költségét. A cybervilág háromdimenziós figurájaként létező barátnővel a felhasználók a nap 24 órájában társaloghatnak szöveges üzeneteken keresztül, melyre Vivienne komputer generálta beszéddel, vagy szöveges üzenetekkel képes válaszolni. A virtuális hölgyet felettébb intelligensre programozták: 35 ezer különböző témában lehet beszélgetni a mozifilmektől kezdve a filozófiáig, továbbá hat különböző nyelvről képes fordítani.

A New York Times beszámolója szerint Vivienne-nek hódolói virtuális ajándékokkal is kedveskedhetnek, melyekért cserébe azonban valódi pénzzel kell fizetni. Emellett az komputer-barátnővel a mobilhasználók - különdíj ellenében - akár házasságot is köthetnek, ezt követően virtuális rokonságuk azonban egy cyber-anyóssal bővül ki.

Vivienne-nek a fejlesztők tervei szerint elsőként a harmadik generációs mobilkészülékkel rendelkező szingapúri és malajziai mobilosok csaphatják majd a szelet májustól. Az Artificial Life tavasszal várhatóan nyugat-európai, az év végén pedig az amerikai piacokra is bevezeti a virtuális barátnőt, aki a későbbiekben várhatóan férfi változatban is elérhető lesz.