A Google-nál is többet lát a netből a Yahoo

Vágólapra másolva!
Hivatalosan húszmilliárd online dokumentumot tart számon a Yahoo keresője, amely tavaly óta saját fejlesztésű szoftverrel működik.
Vágólapra másolva!

Az internetes keresőjéről ismert Yahoo vezetése hétfőn jelentette be, hogy húszmilliárdra növelték a portál által indexelt dokumentumok számát. A Yahoo keresési adatbázisa így majndem kétszer akkorára nőtt, mint a legnagyobb internetes keresőként nyilvántartott Google-é.

A cég közleménye szerint a Yahoo adatbázisában hétfőtől 19 milliárd szöveges dokumentum, másfélmilliárd kép- és mintegy ötvenmillió hangfájl található. A hang- és zenefájlok kereséséhez a portál a múlt héten indított el egy külön szolgáltatást Audio Search néven, amely egyelőre tesztüzemben működik.

A Yahoo bejelentése meglepetést okozott az elemzők körében, akik eddig nyolcmilliárdosra becsülték a portál által indexelt dokumentumállomány nagyságát. A cég ezt megelőzően nem tett közzé ilyen adatokat, mondván, nem a mennyiség a kereső működését meghatározó legfontosabb mérőszám. A Google saját közlése szerint 11,3 milliárd dokumentumot indexel.

A Yahoo sokáig a Google keresőszoftverét licencelte, és tavaly váltott saját fejlesztésű motorra. Az [origo] keresőszolgáltatása, a [vizsla24] a Yahoo keresőszoftverével dolgozik.