Rendőrkutyák szaglásznak a hamis filmek után

Vágólapra másolva!
A filmstúdiók támogatták két rendőrkutya kiképzését, amelyek segítségével most Angliában kutatnak a hatóságok a hamis CD-k és DVD-k után.
Vágólapra másolva!

Az amerikai filmstúdiókat tömörítő mozgókép-szövetség, az MPAA két labrador, Lucky és Flo nyolc hónapos kiképzését támogatta a kalózkodás elleni brit szervezettel, a FACT-tel együttműködve - adta hírül a PC World. A kutyákat most brit reptereken - legutóbb a London melletti Stansted repterén vetették be, hogy visszaszorítsák a kalózmásolatok nemzetközi forgalmát.

A két labradort a lemezek gyártása során használt vegyületek szagának felismerésére tanították meg, így csak azt tudják kiszimatolni, hogy egy csomagban vannak-e CD- vagy DVD- korongok. Azt, hogy ezek valódiak-e, már a csomagot felnyitó vámosoknak kell megállapítaniuk.

A brit hatóságok az elmúlt másfél évben jelentősen vissza tudták szorítani a szigetországban a kalózmásolatok forgalmát a megszigorított ellenőrzésekkel. A legtöbb hamisítvány Kínából érkezik, de az ezek gyártásához szükséges technológia olyan olcsó, hogy már az Egyesült Királyságon belül is megéri beindítani az üzemeket, ha a határon fennakadnak a szállítmányok.