Vágólapra másolva!
Az Internet Explorer 7 böngésző magyar nyelvű változatát január 30-ától lehet majd letölteni, mivel egyszerre honosítják a Windows Vistával.
Vágólapra másolva!

Az Internet Explorer 7-es verziójára (IE7) öt évet kellett várnia a felhasználóknak, a Microsoft október közepén bocsátotta útjára a Windows alatt futtatható böngésző feljavított változatát. Az IE7 egyelőre csak nagyobb világnyelveken érhető el, hamarosan január 30-án végre a magyar verziója is megérkezik - méghozzá a Windows automatikus frissítési szolgáltatásán keresztül.

A Microsofttól kapott tájékoztatás szerint az új Explorer megjelentetésével meg kell várniuk a Windows Vista magyarításának lezárultát, az IE7 ugyanis a Microsoft legújabb operációs rendszerének is részét képezi, melynek menüi nem térhetnek el az XP-s változatétól. A késedelmes megjelenés részben a szűkös erőforrásoknak köszönhető: a szoftvercég munkatársai egyszerre csak korlátozott számban képesek letesztelni a különböző nyelvi verziók működését.

Forrás: [origo]

Az új kezelőfelület

Mivel az angol verziót már két hónapja le lehet tölteni, már bemutattuk az Internet Explorer 7 összes extra funkcióját, s jelentősen átdolgozott kezelőfelületét. Ezek közül az egyik leghasznosabb a böngészőfülek használatának lehetősége, az automatikusan frissülő híreket kínáló RSS-csatornák támogatása, a kényelmesebb nyomtatás. Az új Explorerhez bővítéseket is le lehet tölteni - bár a kínálat még elég szegényes - emellett biztonságosabb elődjénél (különösen Vista alatt, ahol egy izolált környezetben fut, óvva a felhasználót a webről érkező kártevőktől), illetve adathalász-oldalak ellen is védelmet kínál.