Egy hónapot késik a HD DVD premierje

Vágólapra másolva!
A Toshiba bejelentette, hogy az eredeti tervhez képest egy hónappal későbbre, áprilisra halasztja következő generációs HD DVD lemezek lejátszására képes eszközeinek amerikai premierjét.
Vágólapra másolva!

A társaság közlése szerint az új generációs DVD-lejátszók eredetileg márciusra szánt bemutatóját azért halasztják áprilisra, hogy az egybeessen az első HD DVD-n kiadott filmek premierjével. A gyártó ezúttal nem közölt pontos dátumot, de mivel a Time Warner filmstúdió április 18-án tervezi kiadni első filmjeit az újfajta lemezeken, feltehetően a lejátszó hardverek is ezen a napon kerülnek majd a boltokba az Egyesült Államokban.

A kiadó április közepén három filmet ad majd ki az újfajta lemezen, s a megjelenést követő hetekben további tizenhét alkotással gyarapodik majd a kínálat.

A rivális Blu-ray formátumot támogató Sony május végére ígéri első új generációs DVD-it, ám lehetséges, hogy még ennek bevezetése is csúszni fog: a japán gyártó következő generációs játékgépe, a PlayStation 3 premierjét például pont a Blu-ray-meghajtóval kapcsolatos problémák miatt halasztotta novemberre. Jelenlegi sajtóbeszámolók szerint a HD DVD-lemezek olvasására képes asztali lejátszó 5-800 dollárba (110-170 ezer forintba) fognak kerülni, míg a Blu-ray-jel kompatibilis eszközök esetében az első modellek közül várhatóan a legolcsóbbik típus sem kerül majd ezer dollárnál (220 ezer forint) kevesebbe.