Az amerikai társkereső-oldalak már nem csak szexuális beállítottságuk szerint célozzák meg a szingliket: saját szájton találhatnak párt az átlagnál magasabbak, kövérebbek, a vegetáriánusok vagy a borkedvelők, sőt, akár az állattartók vagy a kamionosok is.

A datemypet.com - vagyis találkozz a kedvencemmel - honlapon a kutyák, macskák, papagájok, aranyhalak és egyéb házi kedvencek tartói találkoznak. A truckerpassions.com (kamionos szenvedély) oldalon a magányos kamionosok, a grapedates.com (szőlőtalálkozások) címen pedig a borkedvelők keresik párjukat.
 
A túlsúlyos oldal az egyik legsikeresebb

A tallfriends.com (magas barátok) a különlegesen magas növésű szingliket hozza össze, a dharmadate.net a hívő buddhisták kapcsolatait ápolja, a hippiepersonals.com oldalon a "haladó békepártiak" találhatnak partnerre, míg a punkpassions.com a punkok párkeresője. A largeandlovely.com (nagy és kedves) honlapon az elhízottak találhatnak egymásra, s a lap büszkén hirdeti, hogy már ötmillióan keresték fel. A nagyon kövér, kövér és telt szingliknek azonban számos más cím is áll rendelkezésére.
 
Létezik a redheadpassions.com oldal, ahol vörös hajú partnert keresnek az érdeklődők, és a vegetáriánusoknak szól a veggiedate.com, ahol 16 ezer ember keresi a párját kulináris szempontok szerint, s ahol olvasható többek között egy moszkvai pár lelkes köszönete is, amely az angol nyelvű honlapon talált egymásra. A farmersonly.com honlap a farmerek és leendő hölgypartnereik között közvetít. A millionairematch.com címen pedig  még nagyobb szerephez jut az érdeklődők pénztárcája, mivel az oldal a felső tízezer tagjait célozza meg.

Hívő melegek: túl extrém kategória?

Forrás: datemypet.com
A kutya is összehozhat

A Spark Network szolgáltató egymaga 26 "tematikus" honlappal van jelen a szerelmi piacon. Ezek között akad külön oldal afro-amerikaiaknak, katonáknak, és például zsidó szingliknek is. A legnagyobb kínálatú oldal több mint félmillió párkeresőt vonultat fel, de vannak kevésbé sikeres próbálkozások is: a gayharmony.net című meleg honlapra például alig 600-an jelentkeztek be, noha a Bay Area Reporter szerint ez az egyetlen cím a világhálón, ahol hívő keresztény homoszexuálisok és leszbikusok találkozhatnak.