A Szoftverbázis letölthető tartalmai közül a legnépszerűbb programok között mindig találhaó néhány játék. A letöltések száma alapján összeválogattuk a 2006-os top tízes listát: az első három helyen két autóversenyes, és egy mászkálós játék végzett.

Forrás: [origo]

TrackMania Nations
A kacifántos, akadályokkal telepakolt pályáiról ismert autóversenyes játék speciális, online mérkőzéseket is kínáló ingyenes kiadását az Electronic Sports World Cup versenyre adtak ki. A programban 90 darab egyedüli, és 48 darab többjátékos versenymódra kialakított pálya található, melyeket igény szerint kiszínezhető Forma-1-es kocsikkal lehet bejárni. Ingyenessége ellenére a Trackmania Nationst kiváló grafika és a remek hanghatások jellemzik, és pályaszerkesztő is van benne.

Forrás: [origo]

Need For Speed Carbon
Három kocsit és két pályát próbálhatunk ki az NFS Carbon játék gigantikus méretű, 666 megabájtos demójában, melynek elődje tavaly is második helyezett volt. Az új epizód újdonsága a Canyon Duel játékmód, ahol kanyargós utakon két sofőr versenyezhet. További érdekességek: extra optikai tuning, új kocsik, szebb, részletesebb grafika és dögös zene. Kipróbálni azonban csak erős PC-n érdemes, gyenge konfiguráción ugyanis vagy a sebességélmény, vagy a látvány veszik el.

Forrás: [origo]

Ice Age 2: the Meltdown
Elsősorban a humoros játékmenet, valamint sok ügyességi és logikai feladat
jellemzi az ismert animációs film, a Jégkorszak 2 alapján készített Ice Age 2: the Meltdown
játékot. A Szoftverbázisról letölthető demóváltozatban két pályán küzdheti át magát a mókás figurák bőrébe bújt játékos. Mivel mentes az erőszaktól, bátran le lehet ültetni mellé a gyereket is.

Forrás: [origo]

Alarm für Cobra 11 - Nitro
A Cobra 11 már korábban bemutatott játékváltozatában a német akciósorozathoz hasonlóan a német autópályákon kell száguldozni az ismert szereplőkkel.

Természetesen a szoftverből sem maradtak ki a látványos  robbanások és ütközések. A demó második pályán például egy menekülő bűnöző autóját kell ronccsá zúzni.

Forrás: [origo]

Orbiter 2006
Több száz izgalmas űrhajós küldetés található az Orbiter programban, amiket a
fejlesztők honlapján található kiegészítőkkel tovább lehet bővíteni. Az élethű
szimulátor menürendszerében választhatjuk ki az izgalmas küldetéseket, amik
nem csak a valósághű, de számtalan képzeletbeli utazásokon alapszanak. A program tavalyi verziója ugyancsak népszerű volt, tavalyi top 10-ünkben is szerepelt.

Forrás: [origo]

2006 FIFA World Cup
Electronic Arts népszerű fociprogram-sorozatának, a 2006-os németországi FIFA-világkupára kiadott különkiadása az összes csapatot felvonultatja. Az ismert játékot új grafikai megjelenítés  mellett (élethű arc sztárjátékosokról) az átdolgozott stratégia és irányítás jellemzi, a 300 megabájtos demóban persze választható ki minden csapat.

Forrás: [origo]

Chicken Little (Csoda Csibe)
A Walt Disney háromdimenziós animációs filmjéből, a Csoda Csibéből készült számítógépes játék. A humoros ügyességi programban a címszereplőt, egy fiatal kiscsibét lehet irányítani. Mivel a játék gyerekeknek készült, a benne használható fegyverek - például csúzli, jojó - sem éppen brutálisak.

Forrás: [origo]

Age of Empires III
A népszerű stratégia játék harmadik részében a szokásos elemekkel találkozhat a játékos: fejlesztés, termelés, területek elfoglalása és az ellenséges népek megsemmisítése. A letölthető demóváltozatban a angolok és spanyolok oldalán játszhatunk a New England és a Texas pályákon, akár többen is. A Microsoft stratégiai játéka tavalyhoz képest 2006-ban egy hellyel előrébb végzett a toplistán.

Forrás: [origo]

Tomb Raider: Legend
Megint a csinos és vagány Lara Croft irányítását vehetik át a játékosok. A
küldetések, pályák ezúttal is a világ számtalan pontján játszódnak. Harc,
kaland, modern fegyverek, kifinomult mozgásfázisok mellett az új epizódban
Lara új oldaláról mutatkozik be.

Forrás: [origo]

Implausible Mission Free
A nyolcvanas években készített  C64-es sikerjáték modern változata szebb grafikával, hanggal
és zenével rendelkezik, ugyanakkor a játékmenet és a történet változatlan: retrórajongóknak kötelező kipróbálniuk az Impossible Mission remake-jét.