Lecsukhatják a legnagyobb orosz zenekalózt

Vágólapra másolva!
Amellett, hogy több mint félmillió dolláros kártérítést fizettetnek vele, akár le is ültethetik a nemrég bezáratott AllofMP3.com zeneáruház tulajdonosát.
Vágólapra másolva!

Az illetékes ügyészség három éves börtönbüntetés kiszabását indítványozta Denisz Kvaszovra, aki a világ egyik legnépszerűbb zeneáruházát üzemeltetette - adta hírül a DailyTech.com német sajtóértesülésekre hivatkozva. A férfinak emellett összesen 590 ezer dolláros kártérítést kell fizetnie az EMI-nak, a Warnernek és a Universalnak, akit éveken át károsított meg tevékenységével.

Az online zeneboltban a hivatalos ár töredékéért forgalmazták a legismertebb előadók felvételeit úgy, hogy a jogtulajdonosok ebből egy cent hasznot sem láttak, bár az üzemeltetők állításuk szerint egy orosz jogkezelőnek fizettek a számok után. Az üzemeltetők körülbelül évi 10-14 millió dolláros bevételre tettek szert a szájt révén.

Az oldal pár héttel ezelőtt tűnt el az internetről, miután a kiadóvállalatok már nemzetközi szinten - a WTO-n és az amerikai kormányon keresztül - is igyekeztek nyomást gyakorolni az orosz hatóságokra a szájt bezáratása érdekében. Az AllofMP3.com viszont nem szűnt meg, csak átalakult: a szájtot üzemeltető orosz cég MP3Sparks.com néven indította el hasonmását.