Egymilliót követel egy iPhone-vevő

Vágólapra másolva!
Egy millió dollár kártérítést követel az Apple cégtől egy New York-i asszony arra hivatkozva, hogy az amerikai vállalat törvénysértést követett el, amikor nem sokkal a piaci bevezetés után jelentősen leszállította az iPhone mobilkészülékek árát.
Vágólapra másolva!

A feldühödött asszony azzal érvelt, hogy hiába kompenzálja az Apple azokat, akik korábban még a magasabb áron vették meg a készüléket, a továbbértékesítésnél a vevők mindenképpen károsodnak.

Az Apple szeptember elején jelezte, hogy 200 dolláros kártérítést nyújt azoknak a csalódott iPhone-tulajdonosoknak, akik az árleszállítás bejelentését megelőző 14 napon belül vették meg a június vége óta kapható szupertelefont, s 100 dollárt kapnak azok is, aki ennél régebben vásároltak iPhone-t.

Az Apple-t ugyanis tiltakozó iPhone-tulajdonosok leveleinek tömege árasztotta el, miután a cég közölte, hogy jelentősen csökkenti a június végén piacra dobott forradalmian új telefon, az iPhone árát. A 8 gigabyte-os - óriás érintőképernyővel és kamerával ellátott, webböngészőt, zenelejátszót is tartalmazó - készüléket a korábbi 599 helyett már 399 dollárért meg lehet vásárolni.

Az Apple magyarországi képviseletének igazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy az év végére, de legkésőbb 2008 elejére Európában, és így Magyarországon is kapható lesz az iPhone.

A Financial Times Deutschland pedig arról számolt be szeptember közepén, hogy a T-Mobile Németországon kívül Ausztriában, Hollandiában, Magyarországon és Horvátországban is exkluzív jogot kapott az Apple-től az iPhone forgalmazására. Ez azt jelenti, hogy a Deutsche Telekom leányvállalata szinte valamennyi európai országban, ahol jelen van, megkapta az exkluzív értékesítési jogot.