Laptopot kapnak használatra tanulmányaik befejezéséig a következő tanévben az egri főiskola elsőéves, természettudományos szakokon tanuló nappali tagozatos hallgatói - jelentette be kedden sajtótájékoztatón az intézmény rektor-helyettese.

A mintegy száz mobilszámítógép beszerzését az intézmény központi keretéből és a jegyzettámogatásból finanszírozzák, illetve hozzájárul a csaknem 20 millió forintos költséghez a hallgatói önkormányzat is - közölte Kis-Tóth Lajos. A juttatással egyrészt növelni kívánják a természettudományos szakok vonzerejét. Ugyanakkor reményeik szerint a kezdeményezés lökést ad a digitális tananyagfejlesztésnek is - tette hozzá.

A rektor-helyettes elmondta: hogy a laptop lehetővé teszi az intézmény épületeiben kiépített vezeték nélküli informatikai rendszerek használatát. Ugyanakkor segítségével a hallgatók bármikor letölthetik a szükségessé váló digitális tananyagokat. Azt várják az úttörőnek számító programtól, hogy tovább javul a természettudományos oktatás színvonala az intézményben, illetve erősödik a számítógépes írástudás a hallgatók körében - mondta Kis-Tóth Lajos.

Az Eszterházy Károly Főiskolán természettudományi, társadalomtudományi, bölcsészettudományi és pedagógiai karokon, mintegy 10 ezer hallgatót képeznek. Többségük nem nappali tagozaton sajátítja el a diploma megszerzéséhez szükséges ismereteket.